مسجد جامع اصفهان الگوي مادر براي توسعه مساجد ايران و منطقه

«محمد حسن طالبيان» با بيان اين مطلب در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، در حاشيه مراسم نکوداشت ثبت جهاني مسجد جامع اصفهان که شب گذشته با حضور رئيس‌جمهور، معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و جمعي از مقامات و مديران کشوري و لشکري در مسجد جامع عتيق اصفهان برگزار شد گفت: بسياري از مساجدي که بعد از مسجد جامع اصفهان در ايران و حتي منطقه ساخته شدند از اين مسجد الگوبرداري کرده‌اند.

وي با اشاره به قدمت مسجد جامع عتيق اصفهان اضافه کرد: 12 قرن است که بانگ اذان در اين مسجد طنين‌انداز است که يکي از مهمترين خصوصيات بارز مسجد جامع عتيق اصفهان اين است که اين مسجد توسط مردم احداث شده است.

وي با اشاره به جايگاه و موقعيت مسجد جامع عتيق اصفهان در بين مردم خاطرنشان کرد: در سال‌هاي گذشته مسجد جامع عتيق اصفهان محل تمرين حجاج قبل از اعزام به حج بود و حجاج در اين مسجد اعمال حج را آموزش ديده و تمرين مي‌کردند.

طالبيان افزود: مسجد جامع عتيق اصفهان در حقيقت موزه معماري هنر اسلامي است.

مدير تبيين پرونده‌هاي ثبت جهاني ميراث‌فرهنگي در خصوص نحوه ثبت جهاني اين مسجد نيز گفت: يکي از موضوعات مهم در ثبت جهاني اين مسجد اجماع تمامي کشورهاي شرکت‌کننده در سي و ششمين اجلاس کميته ميراث جهاني يونسکو در شهر سن‌پترزبورگ روسيه براي ثبت جهاني اين مسجد تاريخي بود.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391081131